Nostalgitripp i musikens anda

Jag får väl rätta mig lite. Ugglegudinna hette bandet som jag och nena hade ´96-´97. Vi hade faktiskt flera låtar.

Fågelskrämma
(Pretty Woman)

"Fågelskrämma, skrämmer fåglarna,
fågelskrämma, skrämmer ungarna.
Ingen vill ha dig, för du är ful!
Alla som ser dig tycker du är kul!"


På Fossen var vi så populära att vi blev kallade för fågelskrämmor. Så vi gjorde en låt om det haha. Smickrande va?
Sen harde vi "Bertil med tre Ben".. Men vi hade ett band tidigare också. Vad vi hette då vet jag inte.

Det första bandet hade en riktigt lång låt faktiskt. Varför minns jag bara hur låtarna började?

"Vi går på en strand, och håller varann´ i hand..."


Jag har för mig att den faktiskt var rätt fin till och med, kanske inte musikmässigt men texten... Men jag minns ju inte hur den gick.


Bara för att jag är inne på det där med band så kom jag att tänka på musikvideon som jag aldrig fick se. Jag var med i bandet  "Markus Med Skägget" som startade som ett tjejband, men senare slutade basisten, trummisen hoppade över till basen och vi fick Simon till trummorna. Hur det kommer sig att vi hette MMS får ni fundera över.
Vi började utan namn men så var det någon intervju som skulle göras till radio och vi var tvungna att komma på ett namn. Vi satt i solen utanför Odens hus och namedroppade och MMS ... ja, det finns en anledning till varför det blev det. hehe.

Vi spelade in vår första skiva ("The bouncing armadillo is born slippery and spinning slowly towards tha dancefloor") hos M15 Sonics, sedan skulle Sandra göra en musikvideo till någon låt som skolprojekt och så kom vi i kontakt med skolans vaktmästare Iggy som fick huvudrollen i videon. Jag fick aldrig se videon. Jag gick till och med i samma klass men jag var ju aldrig i skolan och missade det hela. Hur som helst visade det sig att Iggy hade ett eget band och en studio (Stengt Studios), som vi senare hyrde och spelade in andra skivan ("Markus Med Skägget goes porn groove"). Det var riktigt skoj på den inspelningen.




Vi var aldrig nyktra på spelningar. Någon kanske var det men inte alla samtidigt. Och då var det oftast alkoholförbud på ställena vi spelade på. Enda gången vi var nyktra var nog på Pianobaren, som ju faktiskt är en bar, ironiskt nog. Jag tror att vi var nyktra då? Eller jag kanske minns helt tokigt. Det kanske vi visst inte var. Det gick verkligen åt skogen, vi hörde inte varandra över huvud taget så det blev ju totalt osynkat och hemskt.

Jag undrar fortfarande vart mitt keyboard-staty tog vägen. Jag har en svag känsla av att jag söp bort den på Allingsås-spelningen. Eller också glömde jag den hos Tommy (inte Bobson). Men jag har för mig att Ell skulle ta hand om den när vi åkte från Allingsås och jag plötsligt bestämde mig för att stanna i Göteborg hos Tommy. Hon glömde den säkert på tåget hem. Eller nåt. Äh. Det har stört mig i många år nu och jag kommer aldrig få veta vad som hände, eller om det ens var jag tappade bort den.Plötsligt bara fanns det inte och jag fick köpa ett nytt.


........Innan MMS var jag medlem i Slingshot också. Jag var med och startade det åtminstone, med Karolina, (hette hon verkligen så??) och Tatiana. Det var nog världens sjukaste band där vi bytte instrument mitt i utan förvarning och sprang runt som tok. Och Tatiana var nog den enda av oss som behärskade något av instrumenten. Jag gav upp bandet väldigt snabbt och strax därpå hade de redan spelning! Jag vågar inte ens tänka på hur det måste ha låtit haha.


Nu sitter jag och pillar ihop musik själv. Det har sina fördelar. Jag får alltid igenom mina idéer, inga bråk, inga meningsskiljaktigheter. Men ibland saknar jag att inspireras av andras kreativitet, få kritik, utvecklas, att liksom bara lyssna, spela med och skapa något ihop. Och gemenskapen. Skratten. Nåja.

Jag har ju alltid en möjlighet att starta upp något med zöta Sebastian. Han har velat göra musik med mig i snart tio år. Jag kanske borde prova och se vad vi skulle kunna åstadkomma ihop. Men han kommer bara vilja att jag ska låta med munnen. Jag minns när jag nästan blev medlem i Systematisk Terror och var med på en repning och skulle skrika och grejer. Usch. Håll undan mikrofonerna från mig säger jag bara! Det är inget för mig.

Lämna kommentar, åsikter eller bara en hälsning, det uppskattas!

Kommentera gärna inlägget, ge din åsikt eller bara skriv en hälsning!
Vill du skriva ett privat meddelande som inte publiceras i bloggen kan du använda det här formuläret och skicka som vanligt, be mig bara att inte publicera din kommentar så låter jag bli.

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress, om du vill: (publiceras ej)

Url till din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar:

Trackback
RSS 2.0