Vad är det här?

Vad har hänt?
Eller har det ens hänt någonting?

Jag har ingen aning om vad jag hade för vision om den här bloggen då jag startade den. Jag vet att jag hade en vision, men hur den såg ut minns jag inte särskilt noga alls idag.

Men den har ju verkligen inte blivit bättre på senare tid, snarare tvärtom, även om läsarsiffrorna ökat en del. Jag vet inte vad jag sysslar med. Varför skriver jag här över huvud taget?

Antagligen har till och med den här bloggen drabbats av ledan jag befinner mig i nu när jag står mellan två liv. Det mesta känns bara totalt menlöst när jag inte vet någonting om någonting. Jag vet inte hur livet kommer att se ut om några veckor, jag vet inte hur livet kommer att se ut om några månader heller. Varken kort- eller långsiktig framtidsvision - det gör inte nuet till någon trevlig upplevelse.

Men hur ska jag kunna planera när jag inte vet vad jag kan utgå från? Vad jag kommer att ges för möjligheter.. Jag väntar och väntar på svar från olika myndigheter - står vid ett vägskäl med rödljus och väntar på att någon av lamporna snart ska skifta till grönt. Men så ambivalent som jag är hoppas jag verkligen att de inte börjar lysa grönt samtidigt allihop, ett grönt ljus räcker för mig!

Men sakta har de där frågetecknen faktiskt börjat bli besvarade. Det är den där gula lampan som har börjat förvarana om att det snart blir grönt.

Det verkar ju onekligen som att målet blivit klarare och tydligare utan att jag egentligen har lagt märke till det själv. För oavsett hur jag vrider och vänder på möjligheterna, och vilka alternativ som än kommer att ges, vilka myndigheter som ska ha mig i sitt grepp, så leker min näsa kompass och pekar ständigt norrut.

Måste jag flytta och sälja lägenheten - ja då är det ju ingen vits med att skaffa en ny lägenhet här utan då flyttar jag ju bort. Och får jag en inkomst med litet friare tyglar, ja, då har jag ju ingenting som håller mig kvar här, då har jag råd att flytta härifrån. Det enda är väl om jag skulle få jobb här, men det kommer jag inte att få, av så många olika orsaker. De två största anledningarna är att jag för det första självklart inte ens söker några jobb här eftersom jag vill härifrån. Och för det andra så finns det inga jobb att få här.

Med andra ord är det ju ganska uppenbart att framtiden har börjat forma sig framför mig trots att jag fortfarande saknar besked från myndigheterna som jag trodde skulle avgöra min framtid. Ni som följer min blogg har väl redan för länge sedan sett detta, att jag verkligen är på väg härifrån, men jag har inte förstått det själv än, så det kommer nog bli en del tankar kring detta också i fortsättningen.

Jag längtar så till när det faktiskt börjar bli dags att planera på riktigt. Göra verklighet av allting, vara på väg istället för att bara sitta här utan mening eller mål. Inte ens småsaker (ja inte stora saker heller för den delen) har någon betydelse. Jag orkar inte ens sätta mig och läsa. Eller fortsätta redigera min musik. Eller tvätta mina kläder eller diska eller sova eller duscha eller.. ja, ni förstår. Allt är menlöst när man befinner sig i det här läget.

Så min slutsats är med andra ord att det förstås inte är konstigt om även bloggen står still och känns menlös när allt annat i livet också saknar betydelse - då känns det ju som att det inte finns något vettigt att skriva om menar jag. // J

Lämna kommentar, åsikter eller bara en hälsning, det uppskattas!
Postat av: Mamma Melissa

Bloggen blir ju som livet är -men meningslöst vette sjutton... planering i all ära (och visst är det skönt att ha en planering) men livet går inte att planeras.



Njut av dagen här och nu, nu vet du i alla fall vart du står med fötterna.

2009-02-05 @ 07:01:07
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: C.G.

" . " ?

2009-02-05 @ 07:04:07
URL: http://magickwithouttears.blogg.se/

Kommentera gärna inlägget, ge din åsikt eller bara skriv en hälsning!
Vill du skriva ett privat meddelande som inte publiceras i bloggen kan du använda det här formuläret och skicka som vanligt, be mig bara att inte publicera din kommentar så låter jag bli.

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress, om du vill: (publiceras ej)

Url till din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar:

Trackback
RSS 2.0