Tjejsnack - Våren

Just som jag hade planerat att vara med på det här tjejsnacket så slutade de, det blev ett uppehåll men nu har Milo tagit tag i det hela igen så nu ska jag vara med från början. Varje vecka publiceras fem frågor i tjejsnack att svara på, häng med du också!

Tjejsnack #1 - Våren 

1. Vad är det bästa med våren?
Att se hur allting livar upp sig i naturen, både djur och växter. Det är det absolut bästa, sen är det ju underbart med solen och de längre dagarna, värmen och att slippa klä på sig så mycket när man ska gå ut.

2. Vad är det sämsta med våren?
Att man ibland blir så besviken efter att ha fått upp hoppet om sol och värme och så kommer plötsligt snön tillbaka....

3. Har du/vill du köpa nya vårkläder, vad?
Oj, jag skulle behöva en helt ny garderob - Helst vill jag ha någon lång kjol, vid så den är bekväm att gå i på lvårpromenaderna i skogen. Kjolar har jag massor av, men ingen som är sådär riktigt bra att ha på sig på promenader...

4. Har du sett några vårtecken än, vad?
Det är ju fullt av vårtecken här. Det är snart sommar ju. För några dagar sedan gick jag förbi ett stort fält med tussilagos, träden och buskarna har börjat få löv, blommor av olika slag här och var, pollenet gör huvudet tungt och idag såg jag att vitsipporna äntligen börjat blomma!
Dessutom har jag väl sett en del "vårglada" djur som springer kärleksfullt efter varandra, till och med två gräsänder i diket!

5. Brukar du göra nåt speciellt på våren, vad?
Det har varit tradition att gå ut och sätta mig vid kanalen (oftast med Theresia)och sola och bli solbränd i någon skyddad plats där det blir så varmt att man måste klä av sig i linne, medan andra utanför "lät" fortfarande går i dunjackor.. i år har det inte blivit av och nu är det för sent ;-) alla går ju redan lättklätt menar jag.
En annan sak är att skvätta ner lite dryck på marken, en kvarleva sedan nenas påhitt om att offra cola för att framkalla våren.
Och så fort man ser en hare ska man ropa: "Hälsa alla du ser från oss, GLAD PÅSK!" medvetet i fel grammatisk ordning, oavsett om det är påsk eller ej...Men inte heller det har blivit gjort i år... Jag har visst inte riktigt hunit förstå att det är vår...


Lämna kommentar, åsikter eller bara en hälsning, det uppskattas!
Postat av: Theresia L. Marissa

murk... Skrev ett inlägg som försvann. Tror jag. Eller så skriver jag ännu ett.



Jo...



I lördags låg jag ute i en solstol och betraktade solnedgången och himlen som var så vacker, kände på luften, luktade på den, lyssnade till att som vaknade till liv i våren. Använde alla mina sinnen för att registrera denna underbara kväll. I skogsbrynet såg jag något som rörde sig. En hare! Tror jag. Men det kan ju ha varit en katt också. Hur som helst tänkte jag med en gång: "hälsa alla du ser från oss; GLAD PÅSK!". Det var ju naturligvis en påskhare. Eller en påskkatt. Den traditionen lever kvar lite grann fortfarande. Men lite mer tystlåtet ;-) i tankarna. Kram.



2009-04-15 @ 10:18:10
URL: http://www.theresia-marissa.se
Postat av: Linda

Hej kikar förbi och läser dina svar.

Hoppas allt är bra? //Linda

2009-04-16 @ 19:12:10
URL: http://www.blogg.mustica.se

Kommentera gärna inlägget, ge din åsikt eller bara skriv en hälsning!
Vill du skriva ett privat meddelande som inte publiceras i bloggen kan du använda det här formuläret och skicka som vanligt, be mig bara att inte publicera din kommentar så låter jag bli.

Namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress, om du vill: (publiceras ej)

Url till din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar:

Trackback
RSS 2.0